Wet voorkeursrecht gemeente (artikel 6 juncto artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Logo Noordwijkerhout

Aanwijzing

Het college van de gemeente Noordwijkerhout maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij op 26 januari 2017, heeft besloten tot voorlopige aanwijzing van de percelen die gelegen zijn in het plangebied Pilarenlaan en omgeving als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen worden globaal omsloten door het bedrijventerrein Gravendam, de Maandagsewetering, Leidsevaart en de Guldemondsloot. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemmingen zoals deze zijn opgenomen in het concept-raadsvoorstel. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorend kadastraal overzicht en lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 26 januari 2017 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 31 januari 2017, te weten op 01 februari 2017, en geldt voor een termijn van drie maanden.

 

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van de percelen gelegen in het gebied Pilarenlaan en omgeving als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Noordwijkerhout te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

 

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de raad, worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om schriftelijk en/of mondeling zienswijzen naar voren te brengen tegen het besluit. Schriftelijk kunt u zienswijzen indienen vanaf 1 februari 2017 tot en met 16 maart 2017 bij de raad van de gemeente Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA te Noordwijkerhout.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen het besluit tot voorlopige aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan het college van de gemeente Noordwijkerhout gericht te worden. Adres: Postbus 13, 2210 AA te Noordwijkerhout.

 

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorlopig voorkeursrecht is gevestigd en de stukken welke betrekking hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 01 februari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij centrale balie, Herenweg 4 in Noordwijkerhout.

 

 

31 januari 2017

 

 

 

Naar boven