Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan‘Standplaatsen, terrassen en parkeren’

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Standplaatsen, terrassen en parkeren’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan voorziet in een regeling voor de bestaande terrassen en standplaatsen in de gemeente Castricum zodat het ruimtelijke kader en het kader van de openbare orde op elkaar aansluiten. Voorts voorziet het bestemmingsplan in een regeling voor parkeernormen in verband met het vervallen van de aanvullende werking van de stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening van de gemeente Castricum.

Het plangebied beslaat de hele gemeente Castricum, met uitzondering van de gebieden war de bestemmingsplannen ‘Buitengebied’, ‘De Woude’ en ‘Dorpskom’ van kracht zijn. Voor de exacte begrenzing van het plangebied en de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf2 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPStandTerrasPark-ON01

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Standplaatsen, terrassen en parkeren’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevrouw N.A.E. van Offeren, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum,

1 februari 2017

Naar boven