Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro het voornemen tot de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan “Verlengde Westerbaan” 

Logo Katwijk

In overeenstemming met artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Katwijk kennis van het voornemen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het verlengen van de Westerbaan.

Het tracé van de Verlengde Westerbaan is gelegen aan de zuidkant van Katwijk aan Zee en verbindt in een directe lijn de rotonde van de Westerbaan (met de Parnassia Noord) met de Koningin Julianalaan.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan vormt de wens van de gemeente om de tijdelijke verbinding van de Westerbaan met de Koningin Julianalaan via de Cantineweg (toegestaan tot 2026) te vervangen door een definitieve verbinding, eveneens als 30 km/uur weg.

In een latere fase kan deze weg aangepast worden tot een volwaardige derde ontsluitingsweg (50 km/uur) voor Katwijk aan Zee, die de Westerbaan met de Boslaan verbindt, hetzij via de Meeuwenlaan, hetzij via de Koningin Julianalaan.

Dat kan op dit moment niet uitgevoerd worden in verband met wetgeving in relatie tot het zeer nabij gelegen Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Veiligheid van de gemeente Katwijk, tel. (071) 406 5199. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later, als meer bekend is over het voornemen, zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en het indienen van zienswijzen.

Burgemeester en wethouders van Katwijk,

12 oktober 2017

Naar boven