Vastgesteld wijzigingsplan ‘Zwaaikom, wijzigingsplan jachthaven (2017)’

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 12 oktober 2017 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage ligt het door het college van burgemeester en wethouders op 3 oktober 2017 genomen besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Zwaaikom, wijzigingsplan jachthaven (2017)’ (NL.IMRO.0826.BSPWYZzwaaikom-VA01), met de hierbij behorende stukken. Dit wijzigingsplan is gebaseerd op een in het bestemmingsplan Zwaaikom opgenomen bevoegdheid van burgemeester en wethouders om dit bestemmingsplan onder nader aangegeven voorwaarden te wijzigen.

Alle stukken kunnen worden ingezien bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout en kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vastgestelde wijzigingsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen direct grenzend aan de bestaande jachthaven van Watersportvereniging Sluis I.

Het voorziet in de mogelijkheid om over te gaan tot realisatie van een 5e steiger in het water.

Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de vaststelling meerdere wijzigingen aangebracht in dit wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben in de regels onder andere geleid tot het maximaliseren van het aantal ligplaatsen tot 16, het beperking van de hoogte van de lichtmasten en het verwijderen van de algemene afwijkingsmogelijkheden. De toelichting is aangepast op de genoemde wijzigingen in de regels en daarnaast is de tekst inzake de Verordening Ruimte 2014 aangevuld. De verbeelding is ongewijzigd vastgesteld.

Beroep

Gedurende de termijn, dat de stukken ter inzage liggen (dus tot uiterlijk 24 november 2017), kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerp-wijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 11 oktober 2017

Naar boven