Gemeente Tubbergen - Ontwerpbestemmingsplan- “Broekdijk 58 Mander” en ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Rood voor rood”

Logo Tubbergen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter inzage ligt:

 

het ontwerpbestemmingsplan “Broekdijk 58 Mander ”.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om een rood voor rood project uit te voeren aan de Broekdijk 58 te Mander. Op het perceel wordt landschap ontsierende bebouwing gesloopt en geïnvesteerd in ruimtelijke kwaliteit, waarvoor in ruil een compensatiewoning gebouwd kan worden.

 

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 11 oktober tot en met 21 november 2017 voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl -> een plan bekijken -> bestemmingsplannen -> ID -> type dan: NL.IMRO.0183.BUIBPBROEKDIJK58-OW01. De directe link hiernaar is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0183.BUIBPBROEKDIJK58-OW01.

Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website https://www.tubbergen.nl/ruimtelijke-plannen.

 

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 30, 7650 AA Tubbergen en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met de heer Prins van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0546-628000.

 

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat ter inzage ligt:

 

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Rood voor rood”.

In het gemeentelijk welstandsbeleid is nog geen rekening gehouden met de nieuwe functie van het ge-bied. Daarom is er een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het beeldkwaliteitsplan dient ter vervanging van de welstandsparagraaf van het gemeentelijke welstandsbeleid. De welstandsnota bevat basisvoorwaarden waaraan bouwaanvragen op welstandsaspecten worden getoetst. De gemeenteraad dient daarvoor over-eenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet deze aanvullende criteria vast te stellen waar-van de essentie in de welstandsnota wordt opgenomen.

 

Het beeldkwaliteitsplan beschrijft wenselijke verschijningsvormen en materialisering van de te bouwen gebouwen door criteria te geven voor typologie, volume, detaillering en materiaal- en kleurgebruik. Het beeldkwaliteitsplan stuurt op samenhang tussen de verschillende te realiseren onderdelen van het plan en beschrijft het proces voor het toetsen van bouwplannen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van 11 oktober tot en met 21 november 2017. Het beeldkwaliteitsplan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Ook is het beeldkwaliteitsplan te raadplegen via https://www.tubbergen.nl/ruimtelijke-plannen.

 

Inspraak

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzagelegging kan een ieder mondeling of schriftelijk een in-spraakreactie naar voren brengen tegen het ontwerp beeldkwaliteitsplan. Schriftelijke inspraakreacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 30, 7650 AA Tubbergen en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge inspraakreacties kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met de heer Prins van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0546-628000.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven