Voorontwerp Bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017 (NL.IMRO.0576.BP201700044-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van woensdag 4 oktober 2017 tot en met dinsdag 14 november 2017 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

Aan de Langelaan 1 in Noordwijkerhout is het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst gelegen. De huisvestingssituatie van de locatie Leeuwenhorst is sinds vele jaren onderwerp van discussie. Sinds de nieuwbouw in 2003 kreeg de school al vrij snel te maken met een stijging van het aantal leerlingen. Na de meest recente uitbreiding in 2012 was het gebouw geschikt voor de huisvesting van circa 1.250 leerlingen. Bij de aanvang van het schooljaar 2016/2017 telde de school 1.640 leerlingen. Om alle leerlingen te kunnen huisvesten, zijn er zes noodlokalen op het terrein geplaatst. Het huisvesten van leerlingen in noodlokalen is geen ideale situatie. Het huisvestingsbeleid gaat er van uit dat leerlingen onderwijs kunnen volgen in een gebouw dat voldoet aan de moderne eisen. Een definitieve oplossing is daarom gewenst waarbij tevens gestuurd wordt op een daling van het aantal leerlingen tot maximaal 1.450. Uitgaande van dit aantal is het voornemen om twee extra permanente gebouwen op het eigen terrein te realiseren ten behoeve van sport- en onderwijs. Met minder leerlingen en meer ruimte voor onderwijs kan het pakket aan opleidingen op een efficiënte en verantwoorde manier worden onderwezen. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken dient het bestemmingsplan “Buitengebied 2015” partieel herzien te worden.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten zuidwesten van Noordwijkerhout, nabij het landgoed Leeuwenhorst, op de hoek van de Langelaan en de Gooweg. De locatie van de beoogde uitbreiding is gelegen langs de Gooweg.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017 vanaf 4 oktober 2017 tot en met 14 november 2017 voor inspraak ter inzage gelegd. Tijdens de inspraakperiode krijgen inwoners, bedrijven, bestuurlijke partners en instanties die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn, de gelegenheid om op het voorontwerp een reactie in te dienen.

 

 

 

 

Naar boven