Vastgesteld bestemmingsplan ‘Veentjesbrug 2017’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in zijn vergadering van 27 september 2017 het bestemmingsplan ‘Veentjesbrug 2017’ gewijzigd en geamendeerd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 11 oktober 2017 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0161rh-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0161rh-/NL.IMRO.0274.bp0161rh-va02.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking het bedrijfsterrein Veentjesbrug in Heelsum aan de weg de Veentjesbrug. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie en optimalisering van (de planologische situatie op, door deels een hogere bedrijfscategorie toe te staan) het bedrijventerrein Veentjesbrug in Heelsum. Ook is de feitelijke situatie op het bedrijfsterrein op de juiste wijze bestemd. Het plangebied wordt begrensd door de A50 in het oosten, de Doorwerthse Heide in het westen en noorden en de Kabeljauw en de Utrechtseweg in het zuiden. Het bestemmingsplan heeft betrekking op o.a. de kadastrale percelen bekend als Doorwerth, sectie B, nummers 423, 452, 455, 487,521, 524, 527, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 557, 558, 559, 561, 586, 587, 588, 589, 604, 605, 612, 629, 630 en 631.

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de zienswijzen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, maar ook zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.

 

Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen. In hoofdlijnen komt het er op neer dat de maximaal toegestane bedrijfscategorie voor een deel van het terrein is verlaagd van categorie 3.1 naar categorie 2 of 1. Verder zijn veel van de in het ontwerpplan toegestane bedrijven geschrapt uit de definitieve lijst met toegestane bedrijven op het bedrijfsterrein Veentjesbrug. Als laatste zijn de bedrijfswoning van Veentjesbrug 5 en de daar gevestigde cardiologiepraktijk positief bestemd. Daarnaast is een amendement aangenomen/overgenomen die wijzigingen heeft doorgevoerd . De wijzigingen hierdoor zijn ook opgenomen in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan. Hier wordt dan ook naar verwezen. Het amendement is ook opgenomen in de bijlagen van het bestemmingsplan. Kort samengevat zorg het amendement er onder andere voor dat de cirkels van de maximaal toegestane bedrijfscategorieën rondom Veentjesbrug 1 en 5 doorgetrokken zijn aan de westzijde in het plangebied.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven