Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Herontwikkeling HBG-locatie” en inloopbijeenkomst maandag 23 oktober 2017

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het plangebied “ Herontwikkeling HBG-locatie ” een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld . Dit lig t vanaf vrijdag 6 oktober 2017 zes weken ter i nzage, dus tot en met donderdag 16 november 2017 . Gedurende deze periode kan een inspraakreactie worden ingediend. Tijdens d eze periode wordt een inloop bijeenkomst op maandag 23 oktober georganiseerd.

Begrenzing plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Prinses Beatrixlaan, de Generaal Spoorlaan, de Minister van den Tempellaan en de Prinses Irenelaan. De bestaande rijwoningen aan de Prinses Irenelaan 210-228 maken geen onderdeel uit van het plangebied.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om zes woontorens te realiseren. De torens worden gebouwd op een groene terp, waaronder het parkeren wordt opgelost. In de torens, welke richting de Prinses Beatrixlaan en de Generaal Spoorlaan oplopen in hoogte, worden in totaal maximaal 550 woningen (of 63.000 m2 b.v.o.) gebouwd. Omdat deze ontwikkeling niet past in het geldende bestemmingsplan is een nieuw planologisch kader nodig. Op dit moment zijn het bouwplan en het ontwerp van de buitenruimte nog niet nader uitgewerkt. Voor fase 1, de eerste drie torens, is het voornemen om vanaf het ontwerpbestemmingsplan de coördinatieregeling toe te passen. Dit houdt in dat de bestemmingsplanprocedure gelijk oploopt met de vergunningprocedure en dat daartegen één rechtsgang openstaat.

Ter inzage

Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 6 oktober tot en met donderdag 16 november 2017. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een inspraakreactie indienen. U kunt een inspraakreactie richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, t.a.v. M.C. de Hoog. Een papieren exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur. De pdf-stukken zijn in te zien via www.rijswijk.nl/projecten/hbg. De digitale stukken (IMRO-gecodeerd) kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpherontwHBGloc-VO01.

Inloop bijeenkomst

Tijdens de inspraakperiode wordt op maandag 23 oktober 2017 een inloopbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst vindt van 18:00 uur tot 20:00 uur plaats in het Stadhuis aan het Bogaardplein 15. Het doel van deze bijeenkomst is een toelichting geven op het voorontwerpbestemmingsplan, de bestemmingsplanprocedure en de stand van zaken. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Rijswijk, donderdag 5 oktober 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC , secretaris

Naar boven