Gemeente Nissewaard - ter inzage vastgesteld (Eerste) Wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land

Logo Nissewaard

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard heeft op 26 september 2017 het eerste wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land vastgesteld.

Inhoud

In het bestemmingsplan ‘De Dijk en Het Land’ is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen en in dit wijzigingsplan wordt deze bevoegdheid vergroot naar 20%. Met deze wijziging wordt een optimale verkaveling vanuit stedenbouwkundig oogpunt mogelijk.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit de delen Het Land en De Dijk (inclusief het ‘Elementenhuis’) van de wijk De Elementen, begrensd door de Schenkelweg, Elementenweg, Oude Maas en Groenoordweg.

Planfase

Vastgesteld

Wijzigingen

Het verspringen van de voorgevelrooilijn om het straatbeeld te verlevendigen en het incidenteel mogelijk maken van garages op gronden met de bestemming Tuin.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPWDEL1EWIJZIGING-3001

Inzage

U kunt het eerste wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land van 5 oktober 2017 tot 16 november 2017 inzien:

Reacties

Bent u het niet eens met het eerste wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land (besluit), dan kunt u tot 16 november 2017 een reactie (beroep) indienen.

Dat kan alleen als:

  • u tijdig gereageerd heeft op het wijzigingsplan.

  • u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder heeft gereageerd.

Doe dat per brief (beroepsschrift). Vermeld daarin:

  • de datum van de brief

  • uw naam en adres

  • uw bezwaren

  • het nummer van het Gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking).

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Als u een beroep indient kunt u om uitstel van dit besluit vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het eerste wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Als om een voorlopige voorziening is gevraagd, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het eerste wijzigingsplan bestemmingsplan De Dijk en Het Land of wilt u een afspraak maken, bel dan naar het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 140181.

Naar boven