Vaststelling bestemmingsplan 'Hoensbroek Noord 2016'

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 27 september 2017 het bestemmingsplan 'Hoensbroek Noord 2016' met IMRO-idn: NL.IMRO.0917.BP010400W000001-0401 en ondergrond: o_ NL.IMRO.0917.BP010400W000001-0401.dxf gewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan Hoensbroek Noord 2016 is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande planologische situatie.

Dit geldt echter niet voor alle situaties. Een belangrijk gevolg van dit plan is dat volgens het bepaalde in het "Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail" en de "Structuurvisie Heerlen 2035", onbenutte planologische woningbouwtitels per 1 januari 2013 moeten worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en kantoorbe-stemmingen worden geschrapt.

 

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

- de terreingrens van Adelante, de Randweg, de Vaesraderbosweg en het tracé van de Buitenring in het noorden;

- de Akerstraat-Noord in het oosten;

- de Kastanjelaan, de Sleinadastraat, de Hoofdstraat, de Juliana-Bernhardlaan en het Laervoetpad in het zuiden;

- de loop van de Geleenbeek, de achterzijde van de woningen in de buurt Schuureik en de terreingrens van Adelante in het westen.

 

Het plan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen houden nagenoeg allemaal verband met de ingediende zienswijzen. Het plan is - globaal - op de volgende onderdelen gewijzigd:

- de 'milieuzone - geurzone 1' in verband met de aanwezigheid van de RWZI is komen te vervallen;

- ter plaatse van het perceel Schuureikenweg 62 is een wijzigingsbevoegdheid opgeno-men die de mogelijkheid biedt de bestemming 'Maatschappelijk' te wijzigen in de be-stemmingen 'Tuin' en 'Wonen';

- ter plaatse van de panden Hoofdstraat 113-113a en Alofsstraat 2-4 is vanwege de legaal aanwezige kamerverhuur een passende regeling opgenomen;

- het bouwblok toegekend aan het perceel Jeugrubbenweg 20 is verruimd.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 5 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel worden getroffen door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Franssen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 29 september 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

 

Naar boven