Gemeente Beesel - Vastgesteld bestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied gemeente Beesel’

Logo Beesel

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 september 2017 het bestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied gemeente Beesel’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 5 oktober 2017 voor een ieder gedurende zes weken (dit is tot en met 15 november 2017) ter inzage bij de Klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage.

Het plan maakt diverse nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen op kavelniveau mogelijk in het buitengebied. Verder bevat het plan enkele correcties ten opzichte van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Beesel’ (2013) en bevat het plan actueel provinciaal beleid. Ook zijn in het plan recent binnen het plangebied verleende omgevingsvergunningen bestemd. Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan enkele wijzigingen aangebracht in de planregels, verbeelding en plantoelichting.

Het plan met de bijbehorende stukken is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ID-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0889.BPVPBuitengebied-VA01. Het plan met de bijhorende stukken is ook te raadplegen via onze website www.beesel.nl > Home > Inwoners > Bouwen en Wonen

> Bestemmingsplannen > Vastgestelde bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan alsmede door een belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met aangebrachte wijzigingen kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet binnen 4 weken worden ingediend bij de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet u een verzoek om een voorlopige voorziening richten tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Beesel, 25 september 2017

Naar boven