Vastgesteld bestemmingsplan ‘Graaf van Rechterenweg 12, 2017’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 september 2017 het bestemmingsplan ‘Graaf van Rechterenweg 12, 2017’, ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 4 oktober 2017 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0176ob-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0176ob-/NL.IMRO.0274.bp0176ob-va02.

 

Dit bestemmingsplan voorziet in het wijzigen van het bestemmingsplan voor het voormalige Hotel Dreyeroord aan de Graaf van Rechterenweg 12 in Oosterbeek. Hierbij wordt de huidige ‘Horeca-bestemming’ vervangen door een algemene ‘Maatschappelijke- bestemming’ en voor een klein deel een ‘Tuin-bestemming. Het huidige bouwvlak wordt daarbij iets kleiner. De maximaal toegestane bouwhoogtes blijven gelijk. Met het bestemmingsplan wordt de huisvesting van Het Gastenhuis mogelijk. Dit betreft de huisvesting van dementerende ouderen en een gastgezin. Het pand van het voormalige Hotel Dreyeroord wordt, nadat het bestemmingsplan is afgerond, herbouwd in grotendeels de stijl van het pand in de Tweede Wereldoorlog met een kleine moderne aanbouw. Het nieuwe bestemmingsplan maakt deze nieuwe ontwikkeling (in hoofdzaak niet heel veel meer dan een functiewijziging) mogelijk.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven