Gemeente Littenseradiel

Logo Littenseradiel

Vaststelling bestemmingsplan ‘ MANTGUM - SKILLAERDERDYK 15

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 25 september 2017 het bestemmingsplan Mantgum – Skillaerderdyk 15 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage en raadplegen van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 5 oktober 2017 gedurende zes weken (tot en met 15 november 2017) bij de centrale balie in de hal van het gemeentehuis, Keatsebaen 1 te Wommels, ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel www.littenseradiel.nl (Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (Een plan bekijken, Bestemmingsplannen).

Het identificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0140.BpSkillaerderdyk15-VA01

Nadere informatie over het bestemmingsplan

In verband met de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 is de gemeentewerkplaats en het daarbij behorende opslagterrein op het perceel Skillaerderdyk 15 te Mantgum niet langer nodig.

Het perceel kent een bedrijfsbestemming, waardoor het geschikt is voor de vestiging van andere bedrijfsactiviteiten. In 2014 is met een bouwbedrijf overeenstemming bereikt over vestiging op deze locatie. Dit bedrijf heeft het perceel aangekocht en is reeds via een tijdelijke vergunning gevestigd in een deel van de bedrijfsgebouwen.

Daarnaast heeft het bouwbedrijf de wens geuit om in de toekomst een bedrijfswoning op het erf te mogen bouwen. Voorts worden andere bedrijfjes uit de categorieën 1 en 2 van de lijst van bedrijven behorende bij de brochure ‘Bedrijven en milieuzonering’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) mogelijk gemaakt.

De bestaande brandweerkazerne blijft gevestigd op de huidige locatie.

Om de beoogde functies mogelijk te maken en planologisch af te stemmen moet een bestemmingsplan opgesteld te worden. Het thans vastgestelde bestemmingsplan voorziet hierin.

Geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het door de raad vastgestelde bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan betreffende het vastgestelde bestemmingsplan alleen beroep worden ingediend bij de Raad van State door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA te Den Haag. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening (verzoek om schorsing) in te dienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 - 334476.

Wommels, 4 oktober 2017.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts , secretaris.

Naar boven