Gemeente Borger-Odoorn, Borger, Bestemmingsplan Borger, Hoofdstraat 12 / Strengenweg L3103 – gewijzigd vastgesteld

Logo Borger-Odoorn

 

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 7 september 2017 het bestemmingsplan ‘Borger, Hoofdstraat 12 / Strengenweg L3103’ gewijzigd is vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van een volledige verplaatsing van het agrarisch bedrijf aan de Hoofdstraat 12 te Borger naar het noordoosten van de Strengenweg (perceel L3103), nabij het bedrijventerrein te Borger. Het achtergebleven perceel aan de Hoofdstraat 12 te Borger wordt voorzien van de bestemming “Wonen-voormalige boerderij”.

 

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, ligt met ingang van donderdag 5 oktober 2017 tot en met woensdag 15 november 2017 ter inzage. De wijzigingen hebben betrekking op:

Regels

  • -

    artikel 3.1 lid a, aangevuld: …….met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding ‘akkerbouw’ uitsluitend akkerbouwbedrijven zijn toegestaan;

  • -

    artikel 3.3 lid c, toegevoegd: tot en met de bestemming strijdig gebruik wordt in ieder geval gerekend het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in lid 3.1 opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de realisatie van de watercompenserende maatregel als bedoeld in de brief van het waterschap Hunze en Aa’s d.d. 2 februari 2017, kenmerk IN17-0017/17-0202, welke als bijlage 2 aan deze regels is gehecht.

  • -

    artikel 3.4 lid e, toegevoegd: voor aanvang van de bouw van de bedrijfswoning dient het landschapsplan te worden uitgevoerd zoals dat als bijlage 3 aan deze regels is gehecht.

  • -

    artikel 3.4 lid f, toegevoegd: bij de aanvraag om omgevingsvergunning dient te worden aangetoond dat er geen sprake is van aantasting van beschermde dieren- of plantensoorten zoals bedoeld in hoofdstuk 3 van de Wet Natuurbescherming.

  • -

    bijlage 1, aangepast: Ruimtelijk Kwaliteitsplan zonder bedrijfswoning vanwege de ontheffingsbevoegdheid die is opgenomen voor het realiseren van een bedrijfswoning. Ook is de kantine verwijderd en is de omvang van de bergingssloot aangepast.

  • -

    bijlage 2, toegevoegd: in artikel 3.3 lid c wordt expliciet verwezen naar de noodzakelijke watercompensatie.

  • -

    bijlage 3, aangepast: Ruimtelijk Kwaliteitsplan met bedrijfswoning bij gebruikmaking van de ontheffingsbevoegdheid voor het realiseren van een bedrijfswoning.

Verbeelding

-het agrarisch bouwvlak is conform artikel 3.1 lid a voorzien van een functieaanduiding ‘akkerbouw’.

 

Het bestemmingsplan is in te zien via de gemeentelijke website (onder Nieuws > Ter inzage) en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.01BP0014-VG01 of in het Klantcontactcentrum.

 

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan als u:

  • -

    Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • -

    Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

  • -

    Een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven