M.e.r.-beoordelingsbesluit omgevingsvergunning windpark Jaap Rodenburg II

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van donderdag 12 oktober 2017 gedurende zes weken voor een ieder het m.e.r .-beoordelingsbesluit omgevingsvergunning windpark Jaap Rodenburg II ter inzage ligt (tot en met woensdag 22 november 2017).

 

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Voor de realisatie van het toekomstige windpark Jaap Rodenburg II in Almere Pampus moet worden afgeweken van het bestemmingsplan Pampus. In de Wet milieubeheer (Wm) en het bijbehorende Besluit m.e.r. zijn activiteiten genoemd waarvoor een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld. Activiteiten in onderdeel D, categorie 22.2 van de bijlage bij het Besluit m.e.r. zijn m.e.r.-beoordelings-plichtig. Het gaat daarbij om de oprichting, wijziging of uitbreiding van een windpark van 10 molens of met een gezamenlijk vermogen van minimaal 15 MW. Het toekomstige windpark in Almere Pampus heeft een gezamenlijk vermogen van ongeveer 30 MW. Om die reden moet voorafgaand aan de indiening van de omgevingsvergunningaanvraag voor het nieuwe windpark beoordeeld worden of er een m.e.r.-procedure moet worden doorlopen.

Het college van B&W heeft op dinsdag 26 september 2017 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor de omgevingsvergunning ‘bouwen’ en ‘tijdelijk afwijking bestemmingsplan’ voor het windpark Jaap Rodenburg II. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een door het adviesbureau Bosch & Van Rijn opgestelde m.e.r.-beoordeling.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met bijbehorende stukken van donderdag12 oktober 2017 tot en met woensdag 22 november 2017 ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het M.e.r.-beoordelingsbesluit bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt de stukken inzien op de volgende tijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur; donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur;

Daarnaast is de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling te downloaden op de website: https://almeregeeftenergie.almere.nl/windenergie/het-nieuwe-windpark-in-almere-pampus/formele-procedure-en-besluitvorming/.

Procedure

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (de ontwerp omgevingsvergunning) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning. De ter inzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning zal op de gebruikelijke wijze op gemeenteblad.almere.nl en in de Almere Deze Week bekendgemaakt worden.

Naar boven