VERKEERSBESLUIT

Logo Bellingwedde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde

Overwegende:

dat Dorpsplein te Bellingwolde een doodlopende weg is en er een maximum snelheid geldt van 30 km/u.

dat aan het Dorpsplein te Bellingwolde een basisschool, een school voor voortgezet onderwijs, een verpleegcentrum, een dorpshuis en een sporthal zijn gevestigd.

Dat door de aanwezigheid van voornoemde instellingen de bereikbaarheid voor hulpverleningsdiensten zeer belangrijk is en gewaarborgd blijft.

dat het stopverbod op het Dorpsplein te Bellingwolde, geldend aan beide zijden van de weg over een lengte van ± 70 meter gemeten vanaf de Hoofdweg, blijft gehandhaafd.

dat het parkeerverbod op het Dorpsplein te Bellingwolde, geldend aan de linker zijde van de weg (gezien vanaf de Hoofdweg), wordt opgeheven.

dat naast het Dorpsplein te Bellingwolde een groot parkeerplein aanwezig is, waarin bij de herinrichting parkeervakken duidelijk worden aangegeven.

dat ten behoeve van het beoogde ‘groene’ straatbeeld op het Dorpsplein, de toegangsweg bij de herinrichting met een meter wordt versmald.

dat ten behoeve van het beoogde ‘groene’ straatbeeld op het Dorpsplein, op de toegangsweg en een parkeerverbodszone zal worden ingesteld. Binnen deze zone is parkeren uitsluitend toegestaan in de aanwezige parkeervakken.

dat aan het Dorpsplein te Bellingwolde nabij het dorpshuis één parkeervak wordt ingericht als parkeervak, uitsluitend bedoeld voor een vrachtauto of autobus.

dat aan het Dorpsplein te Bellingwolde op het parkeerplein vier parkeervakken worden ingericht als parkeervak, uitsluitend bedoeld voor gehandicapten.

dat met het verkeersbesluit de volgende doelstellingen worden beoogd:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het waarborgen van de bereikbaarheid voor hulpverleningsdiensten;

- het creëren van een groen straatbeeld.

 

gelet op het raadsbesluit d.d. 16 maart 1995;

gelet op de bepalingen van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en de Wegenverkeerswet 1994;

besluit:

* tot het opheffen van het geldende parkeerverbod (aan de zijde van de scholen), middels het verwijderen van de gele onderbroken markering.

* tot het handhaven/wijzigen van het geldende stopverbod, middels het plaatsen van verkeersborden E02 volgens bijgaande tekening.

* tot het instellen van een parkeerverbodszone, middels het plaatsen van verkeersborden E01zb en E01ze volgens bijgaande tekening.

* tot het aanbrengen van één parkeervak, uitsluitend bedoeld voor een vrachtauto of autobus, middels het plaatsen van verkeersbord E08a.

* tot het aanbrengen van vier parkeervakken, uitsluitend bedoeld voor gehandicapten, middels het plaatsen van verkeersborden E06 en OB504.

 

Wedde, 26 september 2017

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde,

(A. Doornbos) (J.F. Snijder-Hazelhoff)

Gemeentesecretaris, Burgemeester,

 

Indien u het met de beslissing van ons niet eens bent, kunt u binnen zes weken na verzending c.q. uitreiking van dit besluit daartegen bij ons college een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.(Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde)

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een aanduiding/omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt (graag onderwerp, datum en kenmerk besluit vermelden);

d. de gronden (motivering) van het bezwaar.

Zodra u zo'n bezwaarschrift indient, kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland te Groningen, een voorlopige voorziening vragen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit vereist (afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen).

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven