Ontwerpbestemmingsplan ‘Meeden - MFC’ ter inzage

Logo Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden - MFC’ is opgesteld.

Inhoud

Het ontwerp bestemmingsplan maakt de realisatie van een MFC in Meeden mogelijk.

In de huidige situatie zijn in Meeden verschillende maatschappelijke accommodaties en voorzieningen gevestigd. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de clustering van een aantal voorzieningen in het centrum van Meeden mogelijk. De functies worden gecombineerd en in nauwe samenwerking met elkaar aangeboden. Er zal een centrale ontmoetingsplek ontstaan waar jong en oud welkom zijn.

De MFC-gedachte wordt gestalte gegeven door de renovatie en verbouw van de huidige Sjaloomschool tot een Integraal KindCentrum (IKC). De beide basisscholen (die samengaan in een combinatieschool), de peuterspeelzaal/opvang en de bibliotheekfunctie (bibliotheek op school) maken deel uit van het IKC. Verder wordt het huidige dorpshuis met sportzaal gerenoveerd en verkleind. Het gebied tussen het IKC en het dorpshuis wordt ingericht als een ontmoetingsplek voor het dorp en aantrekkelijke verbinding tussen het IKC en het dorpshuis. Op deze wijze krijgen de inwoners van Meeden een toekomstbestendig dorpscentrum.

Het plan inzien

Vanaf 5 oktober 2017 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden - MFC’ met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid / bestemmingsplannen in procedure. Hier vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Tot en met 15 november 2017 kan een ieder zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 , 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.

Muntendam, 4 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

Naar boven