Ontwerpwijzigingsplannen LPG-veiligheidszone tankstation Oostweg, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat, met ingang van 29  september 2017 gedurende zes weken de ontwerpwijzigingsplannen ‘Noordelijke Bedrijventerreinen LPG veiligheidszone tankstation Oostweg’ en ‘Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage LPG veiligheidszone tankstation Oostweg’ ter inzage worden gelegd. De plannen worden ter inzage gelegd op grond van artikel 3.9a Wet  ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht. Bij het ontwerpwijzigingsplan behoort geen exploitatieplan

 

Toelichting

Door een recente wijziging van de landelijke regels voor Externe Veiligheid (Revi) is de wettelijke veiligheidszone rond LPG-vulpunten verkleind van 45 naar 35 meter. Daardoor is het mogelijk om op kortere afstand van een vulpunt een beperkt kwetsbaar object zoals een bedrijfspand te plaatsen. Om de wijziging van de landelijke regels door te voeren in onze bestemmingsplannen kan gebruik worden gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid die specifiek hiervoor in diverse bestemmingsplannen is opgenomen. In dit concrete geval is de aanleiding om de wijzigingsprocedure te starten een verzoek voor de bouw van een bedrijfspand op een kavel aan de Wiltonstraat.

 

Indienen van zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerpwijzigingsplannen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders,

Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze

kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien,

dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie, tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. U dient dan eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier op www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer

http://www.zoetermeer.nl/.

De wijzigingsplannen zijn ook digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00069-0002 (wijzigingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen)en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00070-0002 (wijzigingsplan Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage)

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00069-/NL.IMRO.0637.BP00069-0002  (wijzigingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen)

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00070-/NL.IMRO.0637.BP00070-0002 (wijzigingsplan Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage)

 

Zoetermeer, 28 september 2017

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris De burgemeester

 

(drs. H.M.M. Koek) (C. Aptroot)

 

Naar boven