Gooise Meren - In gebruik geven parkeerplaats voor vrachtwagens op de Vlietlaan

Logo Gooise Meren

VB 2017-38

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Het in gebruik geven van de parkeerplaatsen op de Vlietlaan ter hoogte van de Eslaan (vrachtwagenparkeerplaatsen op marktdagen) ten behoeve van de vrachtwagens voor de arrenslee op zaterdag 16 december 2017.

Doelstelling verkeersbesluit

Met dit verkeersbesluit verzekeren wij de veiligheid op de weg.

Overwegingen

De middenstand van Bussum wil op zaterdag 16 december 2017 tussen 12.00 en 16.00 uur drie arrenslee door het dorp laten rijden. Dit is een feestelijk evenement waaraan de gemeente haar medewerking verleent.

Voorschriften aan het besluit hier opnemen

De parkeerplaatsen langs de Vlietlaan mogen door de organisator vanaf 9.00 uur worden afgezet om te gebruiken voor de vrachtwagens van de arrensleeën en de paarden. De arrensleeën kunnen op de rijbaan stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen.

De maatregel geldt op zaterdag 16 december 2017 tot uiterlijk 17.00 uur.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

 

  • 1.

    Tot het in gebruik geven van de parkeerplaatsen langs de Vlietlaan (ter hoogte van de Eslaan) op 16 december 2017 tussen 9.00 en 17.00 uur in verband met het parkeren van de vrachtauto’s voor de arrenslee.

  • 2.

     Dit aan te gegeven door het plaatsen van pionnen op het af te zetten gedeelte van de parkeerplaatsen van de Vlietlaan. 

    Bussum, oktober 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven