BESTEMMINGSPLAN Perceel Karveel 42, Lelystad

Logo Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 september 2017 het bestemmingsplan Perceel Karveel 42 heeft vastgesteld.

Het plangebied Perceel Karveel 42 betreft het voormalige perceel van Tuincentrum Smits in de Karveel.

Het bestemmingsplan Perceel Karveel 42 is een herziening van het bestemmingplan Boeier Karveel.

Met de herziening wordt de bestemming van dit perceel gewijzigd in een bestemming ‘woongebied’, en wordt de realisatie van 12 twee-onder-één kapwoningen en één vrijstaande woning op het voormalige perceel van het tuincentrum mogelijk gemaakt, en wordt de bestemming van de bestaande dienstwoning op deze locatie gewijzigd in een reguliere woning.

Het bestemmingsplan is opgezet als een digitaal bestemmingsplan, zoals de Wet ruimtelijke ordening en het Besluit ruimtelijke ordening voorschrijven.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 28 september 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het stadhuisplein 2. De Informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdags gesloten.

Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de Stadswinkel geboden. Het ID nummer is NL.IMRO.0995.BP00063-VG01.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het raadsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • -

    die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven