Vaststelling bestemmingsplan “De Broeckgouw”

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad op 14 september 2017 het bestemmingsplan “De Broeckgouw” gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn toegelicht in het raadsvoorstel. Het plan idn-nummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.bpDeBroeckgouw-vg01.

Plangebied

Het plangebied omvat het (woon)gebied De Broeckgouw dat op dit moment is opgenomen in het bestemmingsplan Zuidpolder-oost en een zestal daarop betrekking hebbende partiële herzieningen. De Broeckgouw is een woonwijk waar in totaal circa 1200 woningen (inclusief zorgeenheden) met bijbehorende voorzieningen worden gerealiseerd. Het gebied is sinds een aantal jaren al in ontwikkeling. Circa 750 woningen en kavels zijn reeds verkocht en voor een groot deel opgeleverd en bewoond. In de zuidoosthoek (en ten westen van de gerealiseerde 2e toegangsweg naar de Broeckgouw c.q. ter plaatse van de huidige stallingsplaats voor viswagens) wordt middels dit ontwerpbestemmingsplan een nieuwe bestemming “Maatschappelijk” toegevoegd, alwaar een sportvoorziening en overige maatschappelijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een bouwspeelplaats mogelijk zijn.

Doel

Dit nieuwe bestemmingsplan biedt in principe dezelfde mogelijkheden voor de doorontwikkeling van de wijk als het oorspronkelijke bestemmingsplan en de vastgestelde herzieningen die worden vervangen, zij het dat dit in een hedendaagse planregeling is vervat. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een actuele planologische regeling.

Inzien

Het raadsvoorstel en –besluit van het bestemmingsplan “De Broeckgouw” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van vrijdag 29 september 2017 tijdens de openingsuren van 8.30 – 12.30 uur ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1 te Volendam. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel.: 0299-398398).

Digitaal raadplegen

Het bestemmingsplan, raadsvoorstel en -besluit zijn digitaal in te zien middels de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, Nieuws van uw gemeente, bekendmakingen of via de rubriek Bouwen, verbouwen & slopen, bestemmingsplannen, vastgestelde bestemmingsplannen gebied Edam-Volendam: bestemmingsplan “De Broeckgouw” met een link naar de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpDeBroeckgouw-vg01

Beroep

Aangezien binnen de wettelijk termijn die daarvoor stond geen zienswijzen zijn ingediend, kan ingevolge art. 6:8, lid 4 Awb met ingang van de dag na die van de terinzagelegging, te weten op 30 september 2017, gedurende een termijn van 6 weken alleen beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen en door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij door de gewijzigde vaststelling in een ongunstigere positie worden gebracht.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Naast de mogelijkheid om op papier beroep in te stellen, kunnen rechtzoekende burgers ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . U dient hiervoor wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Binnen het loket volgt u de instructies en vult u de formulieren in. Deze kunt u dan digitaal verzenden. Bijlagen levert u eveneens digitaal aan via het loket. Let op: u kunt geen beroep instellen per e-mail. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed dat (gelet op de betrokken belangen) vereist.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299 – 398 398).

Naar boven