Bebouwde komgrenzen Wegenverkeerswet Oss

Logo Oss

De raad van de gemeente Oss heeft op 21 september 2017 de nieuwe grenzen van de bebouwde kom zoals bedoeld in artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994 vastgesteld. De nieuwe komgrenzen gaan op 1 januari 2018 in.

Toelichting

De gemeente wil de bebouwde komgrenzen van de Wegenwet, Wegenverkeerswet en de Wet natuurbescherming (voorheen Boswet) aanpassen. Deze komgrenzen zijn lange tijd niet aangepast en zijn aan een update toe. Daarnaast wil de gemeente de verschillende komgrenzen zoveel mogelijk gelijk trekken om onduidelijkheden te voorkomen.

Publicatie:

Dit besluit wordt bekend gemaakt in de Staatscourant d.d. 27 september 2017. Dat is te vinden op www.officiëlebekendmakingen.nl. Daarnaast wordt het besluit in Oss Actueel gepubliceerd.

Waar kunt u het besluit inzien?

Vanaf deze datum kan iedereen het besluit met een situatietekening, inzien bij de balie Publieksvoorlichting. Het besluit ligt daar zes weken ter inzage. De balie Publieksvoorlichting zit in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur open.

Bent u het niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een brief schrijven. Zo’n brief heet een bezwaarschrift. U kunt alleen een bezwaarschrift schrijven als het besluit gevolgen voor u heeft. Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken naar de gemeente sturen, dus voor 8 november 2017. U richt het bezwaarschrift aan:

De gemeenteraad van Oss

t.a.v. de griffier

Postbus 5

5340 BA Oss.

Wat schrijft u in ieder geval in het bezwaarschrift?

Uw naam;

uw adres;

de datum;

uw handtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar maakt;

een uitleg waarom u bezwaar maakt.

Voorlopige voorziening aanvragen

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig. Kunt u aantonen dat het besluit meteen grote gevolgen voor u heeft? Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. De voorzieningenrechter kan dan beslissen dat het besluit nog niet mag ingaan. U kunt een voorlopige voorziening alleen aanvragen als u ook bezwaar maakt bij de gemeente. Wilt u een voorlopige voorziening aanvragen? Stuurt u dan een brief aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Zo’n brief heet een verzoekschrift.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit besluit? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Inrichting Beheer Openbare Ruimte (IBOR), de heer A. Vos, telefoon 14-0412.

Naar boven