Ontwerpbestemmingsplan Sportpark Den Donk e.o.

Logo Oisterwijk

Plangebied en doel

De planologische situatie voor het sportpark Den Donk en de directe omgeving wordt opnieuw vastgesteld. Het huidige bestemmingsplan Sportpark Den Donk dateert uit 2006 en moet worden geactualiseerd. Daarnaast zijn er in en rond het gebied een aantal nieuwe ontwikkelingen die op basis van het geldende bestemmingsplan niet mogelijk zijn. Het gaat onder andere om:

  • 1.

    de bouw van een nieuw zwembad en sporthal, ter vervanging van de sportaccommodatie de Leye;

  • 2.

    een nieuw scoutinggebouw met buitenruimte;

  • 3.

    nieuwe parkeerplaatsen bij ’t Seuverick;

  • 4.

    de landschappelijke inpassing en waterberging die voor de nieuwe ontwikkelingen nodig zijn.

 

Voornemen verzoek wijziging begrenzing Natuurnetwerk Brabant

De voormalige Ecologische Hoofdstructuur (EHS) wordt tegenwoordig Natuurnetwerk Nederland genoemd. In de Provincie Noord-Brabant heet deze structuur het Natuurnetwerk Brabant (NNB). De nieuwe parkeerplaatsen die wenselijk zijn bij ’t Seuverick, liggen deels binnen het NNB. Vandaar dat het voornemen bestaat om aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant te verzoeken de begrenzing van het NNB aan te passen, conform de voorwaarden uit de Verordening ruimte 2014. Bij dit verzoek tot herbegrenzing hoort een Advies, waarin onder meer is beschreven op welke wijze de compensatie van het NNB plaats vindt. Dit ‘Advies Natuurnetwerk Brabant’ is te vinden in de bijlagen van het bestemmingsplan. U kunt tijdens de ter inzagetermijn een zienswijze op het voornemen tot het verzoek tot herbegrenzing en de bijbehorende compensatie indienen. Gedeputeerde Staten neemt de zienswijzen mee bij het besluit over de wijziging van de begrenzing.

 

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan en voornemen verzoek herbegrenzing

Het ontwerpbestemmingsplan Sportpark Den Donk e.o.(NL.IMRO.0824.BPDENDONK-ON01), ligt met ingang van 29 september 2017 tot en met 9 november 2017 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • bij de centrale publieksbalie op het gemeentekantoor van Oisterwijk, De Lind 44 in Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur - 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur - 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur - 13.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op deze momenten alleen inzien, als u er een vraag over wilt stellen kunt u een afspraak maken. Dit doet u telefonisch via telefoonnummer (013) 529 13 11.

 

Indienen zienswijze

U kunt tijdens de inzagetermijn uw zienswijze (mening of opmerkingen) indienen. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA in Oisterwijk, of mondeling bij de behandelend ambtenaar. U vindt de naam van deze ambtenaar in de stukken die ter inzage liggen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar, te bereiken via telefoonnummer (013) 529 13 11.

 

Vervolgprocedure

Als de ter inzage termijn voorbij is, doet het college van burgemeester en wethouders een voorstel aan de gemeenteraad om het plan vast te stellen. In dat voorstel worden de ingekomen zienswijzen beantwoord en meegenomen bij de besluitvorming.

Heeft u een zienswijze ingediend, dan ontvangt u persoonlijk bericht over het definitieve besluit. Vervolgens komt het plan nogmaals ter inzage te liggen, maar dan als (eventueel gewijzigd) vastgesteld plan. Tijdens deze periode van 6 weken kan er beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven