Verkeersbesluit Parkeerverbod Huygendijk niet op zondag

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

INT17-3881

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeeris het gewenst om het parkeerverbod op de Huygendijk aan de oostzijde uit te zonderen voor de zondag. Dat kan door middel het toevoegen van een onderbord waarop de werkingssfeer wordt aangegeven.

Met het bovenstaande wordt beoogd te voorkomen dat de locatie ongeschikt wordt voor sportvissers. Op zondag zijn de bedrijven in de omgeving gesloten, maar wordt er wel met regelmaat competitief gevist in de wateren naast deze weg. Om te kunnen voorzien in parkeerruimte voor sportvissers is het wenselijk deze gebruikers in de gelegenheid te stellen op zondagen de weg te gebruiken op langs te parkeren. Op de andere dagen is het noodzakelijk dat er aan beide zijden van de weg niet geparkeerd kan worden, zodat de doorgang niet geblokkeerd wordt naar de bedrijven op bedrijventerrein de Overtoom.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd, namens de korpschef, met een vertegenwoordiger van de politie, eenheid Noord-Holland.

 

 

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om het parkeerverbod op de Huygendijk, ter hoogte van bedrijventerrein de Overtoom, aan de oostzijde alleen te laten gelden op maandag tot en met zaterdag.

 

Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:

Bijlage 1, hoofdstuk E Parkeren en Stilstaan

Bordnummer Omschrijving

E1 Parkeerverbod

onderbord: alleen maandag tot en met zaterdag

 

 

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u bezwaar maken. Overweegt u een bezwaarschrift in te dienen dan verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen voor een toelichting op het besluit. Bent u het hierna nog altijd oneens met het besluit dan schrijft u een bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard.

Dit bezwaarschrift stuurt u binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit naar:

Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

In het bezwaarschrift moeten ten minste zijn vermeld:

  • Uw naam, adres en telefoonnummer

  • Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

  • De reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing

  • De datum waarop u het bezwaarschrift geschreven heeft

 

Voorlopige voorziening

De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u bezwaar gemaakt. Als u van mening bent dat een beslissing op uw bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met dhr. J.A.G. de Leur bereikbaar op telefoonnummer 14072 of via e-mail naar post@heerhugowaard.nl

 

 

Heerhugowaard, 20 september 2017

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

namens hen,

J.A.G. de Leur M.Sc.

Verkeerskundige

MEDEDELINGEN

Naar boven