Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius

Logo Leeuwarden

Van 28 september 2017 tot en met 9 november 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de zuidzijde van de Tesselschadestraat, tussen de Van der Nootstraat en de Reviusstraat.

Ontwikkeling

Eerder is voor een parkeergarage op deze locatie het bestemmingsplan Leeuwarden - Parkeergarage Tesselschadestraat in procedure gebracht en vastgesteld op 30 mei 2011. De toegestane bebouwingshoogte loopt in dit bestemmingsplan op van 10,5 meter aan de Tesselschadestraat tot 16,5 meter aan de zuidzijde. In 2014 is besloten af te zien van de realisatie van dit bouwplan.

De met dit nieuwe bestemmingsplan voorgestelde parkeergarage biedt ruimte aan maximaal 280 auto's. De bouwhoogte in dit bestemmingsplan is een stuk lager dan in het huidige rechtsgeldige bestemmingsplan: het bebouwingsvlak mag bebouwd worden tot een hoogte van maximaal 4,50 meter. Tevens is deels een verhoging mogelijk tot maximaal 7 meter, uitsluitend ten behoeve van trappen- en lifthuizen en/of (een constructie ten behoeve van) zonnepanelen.  

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 29 september 2017 tot en met 9 november 2017;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven