Besluit tot het veranderen van de max. snelheid van 80 km/h naar 60 km/h op de Woldjerspoorweg in Engelbert

Logo Groningen

Kenmerk: 6559669

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de regiopolitie over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de politie. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

De Woldjerspoorweg is een gebiedsontsluitingsweg waar een tiental huizen aan ontsloten zijn. Op deze weg zijn meerdere snelheidsregimes van kracht. Vanuit het westen gezien begint de weg met een maximum toegestane snelheid van 30 km/h. Dit gaat over 50 km/h, gevolgd door 80 km/h en daarna weer 60 km/h. Hierdoor wordt het wegbeeld rommelig en niet eenduidig. Tussen de gemeentegrens van Engelbert en Slochteren geldt een maximum snelheid van 80 km/h. Dit deel van de weg is maar 200 meter lang. Om meer duidelijkheid te creëren voor de weggebruikers gaat de gemeente het deel van 80 km/h vervangen door 60 km/h.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen door middel van het toevoegen van bord A1-60zb en A2-60ze van bijlage 1 van het RVV 1990 bij de komgrens van Engelbert en het verwijderen van bord A1-60zb en A2-60ze bij de komgrens van Slochteren, de situatie zodanig te wijzigen dat dit deel van de weg een betere overgang heeft die eenduidig en duidelijk is voor alle weggebruikers.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

 

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

-de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening. 

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt. 

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

 

 

E.A. Tollenaarteamleider, Stadsontwikkeling

Naar boven