Ontwerpbestemmingsplan Voorwegzone Noorden

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Voorwegzone Noorden met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpNOWVoorwNoorde-on01 in ontwerp ter visie is gelegd.

Beschrijving

Het betreft een bestemmingsplan voor de herinrichting van de Voorwegzone in Noorden. Het plangebied omvat negen percelen aan de Voorweg tussen 23a en 113 (23a, 35, 37,40a, 47-51a, 64a, 74, 97b/c en 113), gelegen aan de oostkant van Noorden. Door de Voorwegzone opnieuw in te richten verbetert de kwaliteit van het woongebied en wordt de leefbaarheid in Noorden versterkt. Dit wordt bereikt door onder andere het saneren van (glas)tuinbouwbedrijven en maximaal 30 woningen te bouwen. Het gaat daarbij om vrijstaande woningen en twee-onder-een kapwoningen.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 september 2017 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

- Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl

- In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Conform artikel 110c, eerste lid van de Wet Geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingplan ter inzage.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze naar voren brengen bij de raad van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl. Vermeld in uw reactie als onderwerp: 'zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Voorwegzone Noorden' en vermeld tevens uw adresgegevens. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde periode een afspraak maken met Toeki Amesz, beleidsmedewerker RO&G/Ruimte via telefoonnummer 14 0172.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift.

Hoorzitting

Na de formele periode van zes weken om zienswijzen in te dienen, kan de gemeenteraad ervoor kiezen om een hoorzitting te houden. Indieners van een zienswijze kunnen hun zienswijze mondeling toelichten voor een delegatie van raadsleden. U dient zich hiervoor gedurende de tervisielegging van het plan aan te melden bij griffier@nieuwkoop.nl of telefonisch 0172 – 521308 onder vermelding van uw contactgegevens. Indien een indiener van een zienswijze gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid, worden datum en plaats van de hoorzitting bekend gemaakt aan de betreffende indiener na afloop van de tervisielegging.

Naar boven