Ontwerpbestemmingsplan “Langeweg-Hoek Bovenweg" en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde “Langeweg-Hoek Bovenweg Grootegast”

Logo Grootegast

Burgemeester en wethouders van Grootegast maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Langeweg-Hoek Bovenweg” met ingang van 20 september 2017 voor de duur van zes weken ter inzage ligt bij het Klanten Contact Centrum. Gedurende deze termijn kan een ieder een zienswijze naar voren brengen.

 

Op grond van artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde “Langeweg-Hoek Bovenweg Grootegast” eveneens ter inzage gedurende dezelfde termijn als de termijn die geldt voor het ontwerpbestemmingsplan. Het geluidsonderzoek dat aan het ontwerpbesluit ten grondslag ligt, ligt eveneens ter inzage.

Achtergrond

Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel om woningbouw mogelijk te maken op twee percelen die kadastraal bekend staan als Grootegast, sectie D, nummers 3978 en 3979. Deze percelen liggen globaal op de hoek van de Langeweg en de Bovenweg in het dorp Grootegast. Concreet gaat om het om de toevoeging van vier woningen die gericht zijn naar de Bovenweg en twee woningen die georiënteerd zijn op de Langeweg.

 

Het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde heeft als doel om een hogere geluidsbelasting toe te staan op de gevels van de vier woningen die gericht zijn naar de Bovenweg.

Het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde inzien bij het Klanten Contact Centrum in het gemeentehuis. Op http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/ kunt u meer informatie vinden over het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan en kunt u de bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan downloaden. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0015.BPGG16HERS1-OW01.

Indienen zienswijzen

Tot en met 31 oktober 2017 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Grootegast. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Grootegast, postbus 46, 9860 AA Grootegast. U kunt uw zienswijzen ook zenden aan: ruimtelijkeplannen@grootegast.nl o.v.v. zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Langeweg-Hoek Bovenweg”.

 

Zienswijzen over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde kunnen binnen dezelfde termijn en op hetzelfde adres worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van de gemeente Grootegast, telefoonnummer 14 0594.

 

Naar boven