Verkeersbesluit Gehandicaptenparkeerplaats 't Kleaster Easterein

Logo Littenseradiel

Onderwerp:

Aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan ’t Kleaster te Easterein.

Burgemeester en wethouder van de gemeente Littenseradiel,

Overwegende dat:

De aanvraag is getoetst aan de criteria die zijn vastgesteld in de ‘Uitvoeringsregels Invalidenparkeerplaatsen’. De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart ‘bestuurder’ en heeft geen mogelijkheid om zelf in een eigen parkeerplaats te voorzien.

In de directe omgeving is er sprake van een hoge parkeerdruk, wat inhoudt dat er dagelijks sprake kan zijn van een situatie waarbij de aanvrager de auto niet op een bereikbare plaats kwijt kan.

Personen met een functiebeperking kunnen zich te voet niet of slechts over een beperkte afstand voortbewegen. Een parkeerplaats moet worden toegekend zo dicht mogelijk bij de woning met een maximum van 100 meter van de woning van de aanvrager.

Bij de belangenafweging zijn de economische belangen van bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden meegenomen. Daarbij heeft de verkeersveiligheid geprevaleerd.

De wegen benoemd in dit verkeersbesluit zijn in eigendom, beheer en onderhoud bij de gemeente Littenseradiel.

Op basis van Artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is er overleg gevoerd met de politie over de wenselijkheid, het instellen en de handhaving van deze maatregel. De politie heeft advies gegeven en gaat akkoord met dit besluit.

Gelet op:

  • -

    artikel 18 eerste lid onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994), ingevolge verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap;

  • -

    de bepalingen van de WVW 1994;

  • -

    de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990);

  • -

    de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW);

  • -

    de Uitvoeringsregels Invalidenparkeerplaatsen gemeente Littenseradiel van 10 maart 1998.

Besluiten :

- middels het plaatsen van bord E06 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en een onderbord met daarop het kenteken van het voertuig van de aanvragen de meest linkse parkeerhaven aan 't Kleaster in Easterein als een gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen, welke uitsluitend gereserveerd voor het voertuig van de aanvrager met het kenteken zoals dat op het onderbord is vermeld. Als voorwaarde geldt de verplichting tot melden van het feit dat de reservering overbodig is geworden.

 

Wommels 12 september 2017

burgemeester en wethouders van Littenseradiel,  

, burgemeester.  

, secretaris.

 

Een kopie van dit besluit wordt gezonden aan Politie Friesland, district Sneek A5, veiligheidsregio Bolsward, postbus 269 8901 BB te Leeuwarden,

 

Bijlage bezwaarmogelijkheid voor een besluit van burgemeester en wethouders. 

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na de dag na die van publicatie schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA te Wommels. In artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht staat dat het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval het volgende moet bevatten:

a. de naam en het adres van de belanghebbende;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

d. de gronden van het bezwaar.

U wordt verzocht in de linkerbovenhoek van de envelop te vermelden: "bezwaar". De ontvangst van een bezwaarschrift wordt schriftelijk bevestigd. Daarbij wordt ook de verdere procedure van de behandeling van het bezwaarschrift aangegeven.

 

Als er sprake is van een spoedeisend belang, kunt u tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen krijgt u van de griffie van de rechtbank, telefoonnummer 088 3611338.

 

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Noord-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

In bijzondere gevallen is het mogelijk dat de bezwaarschriftenprocedure wordt overgeslagen. In het bezwaarschrift moet u daarvoor een verzoek doen. Informatie over deze mogelijkheid van rechtstreeks beroep kunt u vinden op onze website www.littenseradiel.nl. U kunt hierover ook contact opnemen met de secretaris van de bezwarencommissie, telefoonnummer 0515 334433.

  

Naar boven