Vastgesteld wijzigingsplan en verleende omgevinsgvergunning voor verbouwen monumentale boerderij 'Hoeve en Bouw- en Veelust' op het adres Hoeksedijk 58 in Maasdam tot woonboerderijf

Logo Binnenmaas

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 3.9a van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Bestemmingsplan Landelijk Gebied Binnenmaas, locatie Hoeksedijk 58 te Maasdam’ hebben vastgesteld. Dit wijzigingsplan heeft betrekking op het veranderen van de bestemming van het perceel van ‘agrarisch’ naar ‘wonen’.

Ook heeft het college van Binnenmaas een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van deze boerderij, en het kappen van 9 bomen. Hierbij heeft het college zich laten adviseren door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Commissie Cultureel Erfgoed.

Beroep indienen

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingediend, op grond van de Algemene wet bestuursrecht een beroepsschrift indienen bij de Rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. De termijn daarvoor is zes weken, nadat het besluit aan de desbetreffende belanghebbende bekend is gemaakt. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum van het beroepschrift, de gronden van het beroep en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt. Voor de behandeling van een beroepschrift wordt griffierecht geheven.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Bij spoed (als u van mening bent dat u een eventuele uitspraak in beroep niet kunt afwachten) kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend.

 

Naar boven