Uitwerkingsplan Westerschans Goes

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goes maken op grond van de artikelen 3.8 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 22 augustus 2017 het uitwerkingsplan “Westerschans Goes” hebben vastgesteld.

Met het uitwerkingsplan wordt het zuidwestelijke deel van het Havengebied Goes uitgewerkt. De uitwerking ziet toe op het planologisch mogelijk maken van de realisatie van een grote supermarkt (Albert Heijn) met parkeerterrein, aanleunwinkels en 110 appartementen daarboven. Er is tevens ruimte voor een hotel, een horecavoorziening en enkele dienstverlenende functies. Ten behoeve van de ontwikkeling wordt de Westhavendijk gedeeltelijk verlegd.

Het collegebesluit en het vastgestelde uitwerkingsplan liggen vanaf 14 september 2017 gedurende zes weken ter inzage in het stadskantoor. Het besluit en het uitwerkingsplan zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.UPGS05-VG99 en zijn tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • -

    een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp van het uitwerkingsplan;

  • -

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp.

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven