Ontwerpbestemmingsplan N18 (Berkelland)

Logo Berkelland

Op 20 augustus 2013 stelde de Minister van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede vast. Dit Tracébesluit is op 8 april 2015 onherroepelijk geworden door een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens de Tracéwet moet de gemeente het onherroepelijke Tracébesluit verwerken in een bestemmingsplan. Hiervoor heeft de gemeente het ontwerpbestemmingsplan “Berkelland, Tracébesluit N18 2015” gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt gevormd door het tracé dat is benoemd in het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede en voor zover dat is gelegen binnen de gemeente Berkelland. Dit tracé loopt vanaf Groenlo langs de bestaande N18 naar Eibergen, passeert Eibergen vervolgens aan de westzijde en loopt langs sportpark De Bijenkamp om ten oosten van Rietmolen aan te sluiten op de grens met de gemeente Haaksbergen. In het ontwerpbestemmingsplan staat dat het plangebied alleen mag worden gebruikt voor de aanleg van de N18 en de bijbehorende aansluitingen zoals die in het Tracébesluit zijn benoemd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt van 13 september tot en met 24 oktober 2017 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20150006-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Hans van het Team Dienstverlening Omgeving, telefoon 0545 – 250 250. U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Beperking mogelijkheid tot indienen zienswijzen

In artikel 13, tiende lid van de Tracéwet is bepaald dat geen zienswijzen kunnen worden ingediend ten aanzien van een ontwerpbestemmingsplan voor zover dat zijn grondslag vindt in een onherroepelijk Tracébesluit. Reden hiervoor is dat al beroep heeft opengestaan tegen dat Tracébesluit en het niet mogelijk is om dat Tracébesluit opnieuw ter discussie te stellen via een beroepsprocedure over het bestemmingsplan. Om deze reden is het in deze bestemmingsplanprocedure niet mogelijk om zienswijzen in te dienen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of beroep in te stellen ten aanzien van het vastgestelde bestemmingsplan voor zover dat de aanleg van de nieuwe N18 en de daarbij behorende voorzieningen en maatregelen mogelijk maakt op de manier zoals beschreven in het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede.

Naar boven