Kennisgeving ontwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure), handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van de realisatie van een sporthal Gymworld Zoetermeer, Amerikaweg op een gedeeltelijk braakliggende kavel tussen de rotonde Amerikaweg/Meerzichtlaan en het Poppodium De Boerderij, Zoetermeer

Logo Zoetermeer
  • Amerikaweg op een gedeeltelijk braakliggende kavel tussen de rotonde Amerikaweg/Meerzichtlaan en het Poppodium De Boerderij te Zoetermeer, het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van de realisatie van een sporthal Gymworld Zoetermeer, WB20160498.

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat bovengenoemde ontwerp Omgevingsvergunning en bijbehorende stukken met ingang van 8 september 2017 gedurende zes weken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie, Publieksplein aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer en digitaal raadpleegbaar zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De Omgevingsvergunning ziet toe op de volgende activiteit: 

  • het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan zoals bedoeld in artikel 2.1, lid 1, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht inzake de realisatie van een sporthal Gymworld Zoetermeer op een gedeeltelijk braakliggende kavel aan de Amerikaweg in Zoetermeer. De locatie betreft het terrein dat is gelegen tussen de rotonde Amerikaweg/Meerzichtlaan en het Poppodium De Boerderij. De primaire gebruikers van Gymworld Zoetermeer zijn de twee grootste gymnastiekverenigingen van Zoetermeer: Pro Patria en CGV. Ook andere functies zoals dansen en freerunning worden ondergebracht in de sporthal. De nieuwe sporthal krijgt een maximale bouwhoogte van circa 20 meter en beschikt over een bruto vloeroppervlakte van 4.200 m2 in het gebouw zelf met nog eens 2.470 m2 onder het gebouw ten behoeve van parkeren. De kavel wordt circa 44 meter breed. De realisatie van de nieuwe sporthal is niet mogelijk op basis van de geldende bestemmingsplannen. Deze aanvraag heeft alleen betrekking op het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. Te zijner tijd volgt nog een aanvraag voor de bouw van het bouwwerk.

 

Bij deze ontwerp Omgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

 

Indienen zienswijzen?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

 

Stuur uw zienswijze naar:

 

Gemeente Zoetermeer

College van burgemeester en wethouders

Postbus 15

2700 AA Zoetermeer

 

Voor het inzien van de stukken en het geven van een mondelinge zienswijze kunt u online een afspraak maken met de Omgevingsbalie via www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie.

 

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer: 14 079.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar is gemaakt en u belanghebbende bent.

Naar boven