Bekendmaking terinzagelegging ontwerp-beheersverordening “Woongebied 1e herziening”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat een eerste herziening van de beheersverordening “Woongebied” is voorbereid.

Aanleiding

Op 11 september 2013 heeft de gemeenteraad de beheersverordening “Woongebied” vastgesteld. Het plangebied omvat een groot deel van het woongebied, met uitzondering van de gebieden die zijn aangewezen als beschermd stads- en dorpsgezicht, het centrumgebied en een tweetal ontwikkellocaties.

Per 1 november 2014 heeft een ingrijpende wijziging van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) plaatsgevonden waardoor diverse bepalingen niet meer actueel zijn. Bovendien waren er nog wat wensen van uit de praktijk en zijn enkele verzoeken tot aanpassing van de beheersverordening ingekomen.

Een en ander heeft geresulteerd in de totstandkoming van voorliggend ontwerp-beheersverordening “Woongebied 1e herziening”.

In deze beheersverordening zijn resumerend de navolgende aanpassingen gedaan:

1) Diverse begripsbepalingen zijn Wabo-proof gemaakt;

2) Diverse regels zijn verduidelijkt en aangevuld, zoals dat ook bij diverse bestemmingsplannen is gebeurd;

3) Er is een afwijkingsbevoegdheid (met voorwaarden) opgenomen voor het toevoegen van een woning;

4) Het voor het Emmaterrein, woonvlek 2 eerder opgestelde beeldkwaliteitsplan is vertaald in de regels;

5) De archeologische regeling is aangepast conform het op 1 december 2015 vastgestelde parapluplan voor de archeologische waarden;

6) Op verzoek is de supermarktbestemming van het voormalige pand van PLUS aan de Schildstraat 14 wegbestemd;

7) De voormalige garage aan de Maastrichterstraat 78 heeft een woonbestemming gekregen, waarbij de mogelijkheid is opgenomen om de nog aanwezige bedrijfsbebouwing te gebruiken voor opslag en stalling.

8) aan de locatie Prins Hendriklaan 167 is de aanduiding “Dienstverlening” toegevoegd aangezien dit pand volledig als advocatenkantoor in gebruik is.

Ter inzage

De ontwerp-beheersverordening ligt met ingang van donderdag 7 september 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De ontwerp-beheersverordening kan gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555).

De ontwerp-beheersverordening kunt u bovendien raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.BVOwoongebiedherz1-OW01.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn (vanaf 7 september 2017 t/m 18 oktober 2017) kan eenieder ten aanzien van de ontwerp-beheersverordening een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 6 september 2017

Naar boven