ONTWERPWIJZIGINGSPLAN ‘WIJZIGING 1 CENTRUM – OSS – 2013’ EN ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE INDUSTRIELAWAAI ‘GRIPPER/DE RODE DRAAD’, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 1 Centrum – Oss – 2013’ en het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Gripper/De Rode Draad in Oss’. Hieronder staat waarover het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde gaan. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een wijzigings splan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Met een wijzigingsplan wijzigen burgemeester en wethouders de bestemming van gronden.

Waar gaat het ontwerp wijzigi ngsplan ‘ Wijziging 1 Centrum – Oss - 2013 ’ over?

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 1 Centrum – Oss - 2013’ laat nieuwe woningen toe aan de Gripper/De Rode Draad in Oss.

Waar gaat het ontwerpbesluit hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

Het nieuwe wijzigingsplan laat nieuwe woningen toe. Voor deze ontwikkeling veroorzaakt industrielawaai van het industrieterrein MoLaDa (Moleneind, Landweer en Danenhoef) te veel geluid. Burgemeester en wethouders willen dit toestaan.

U kunt het ontwerp wijzigings plan en het besluit hogere waarde bekijken

U kunt van donderdag 31 augustus tot en met woensdag 11 oktober 2017 de volgende stukken bekijken:

  • het ontwerpwijzigingsplan met toelichting

  • het ontwerpbesluit hogere waarde met het bijbehorende akoestisch onderzoek

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

De bronbestanden van het ontwerpwijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://wijzigingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0828.WZ1centrumoss-ON01.

U kunt reageren op het ontwerp wijzigings plan en het ontwerpbesluit hogere waarde

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde. Uw reactie noemen we een zienswijze. Wilt u reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde? Dan moet u daar wel een belang bij hebben.

U kunt reageren van donderdag 31 augustus tot en met woensdag 11 oktober 2017. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met de heer J. Witte (bij afwezigheid: mevrouw K. van Rossem) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze over het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijziging 1 Centrum – Oss - 2013’ en/of het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Gripper/De Rode Draad’gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde.

Wat gebeurt er na het ontwerp wijzigings plan en het ontwerpbesluit hogere waarde ?

Het gaat hier om ontwerpbesluiten. Burgemeester en wethouders stellen vóór 6 december 2017 de definitieve besluiten vast. Zij nemen dan ook een besluit over eventuele zienswijzen.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de heer J. Witte (bij afwezigheid: mevrouw K. van Rossem) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven