Vaststelling wijzigingsplan ‘Hendrik 4’ en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Hendrik 4’ gewijzigd hebben vastgesteld, door toepassing te geven aan de wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan “Raadhuis”. Tevens is het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ‘Hendrik 4’ vastgesteld, door het college van burgemeester en wethouders, in de vergadering van 15 augustus 2017.

Plangebied

Het plangebied waar het nieuwe wijzigingsplan op van toepassing is, ligt in het stedelijk gebied van Leidschendam, in de wijk ’Raadhuis’. Het plangebied omvat een voormalige dierenweide aan de Prins Hendriklaan omsloten door bestaande bebouwing en de Oude Trambaan.

Inhoud wijzigingsplan

Aanleiding voor het plan is het initiatief van o.a. de ontwikkelaar, Schouten Bouw om voor deze locatie grondgebonden woningen, in de vorm van 2 twee-onder-een kap woningen te realiseren.

Aangezien de gemeente positief staat tegenover de voorgenomen nieuwbouw, wordt de gewenste ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt middels het wijzigingsplan ‘Hendrik4’.

Uit akoestisch onderzoek is daarnaast gebleken dat voor de vaststelling van dit wijzigingsplan een hogere waarde Wet geluidshinder moet worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vanwege verkeer op de Oude Trambaan, Prins Hendriklaan, Koningin Julianaweg en het Koningin Julianaplein.

Inzien vastgesteld wijzigingsplan

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

• op Ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het wijzigingsplan is: NL.IMRO.1916.Hendrik4-VG01;

• op de gemeentelijke website Leidschendam-Voorburg.nl;

• een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam)

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag, 25 augustus 2017 tot en met donderdag, 5 oktober 2017.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij het college hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die het college in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 426 44 26.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact opnemen met de heer M. Krijgsman of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep Ruimtelijke Plannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 23 augustus 2017

Naar boven