Aanpassing grens 30km zone en 60m zone Anneville-laan

Logo Breda

DV17VB0098 d.d. 27 januari 2017.

 

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2016, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 28 juni 2016, van kracht geworden op 6 juli 2016, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Is het gewenst om

De grens van de 30 km zone en de 60 km zone op de Anneville-laan aan te passen. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ’30 km-zone Anneville-laan’ met tekeningnummer 301598.

Motivering

Momenteel sluit de 60 km zone van het buitengebied en de 30 km zone van het woongebied niet op elkaar aan. Men rijdt van vanuit het buitengebied in een 60 km zone waarbij het kombord wordt gepasseerd waardoor het snelheidsregime 50 km/u wordt. Over een lengte van 250 meter geldt de snelheid van 50 km/u waarna men in de 30 km zone komt waar de maximumsnelheid 30 km/u is. Het betreffende gedeelte van de Anneville-laan waar nu nog een snelheidsregime van 50 km/u geldt is de afgelopen jaren veranderd doordat er meer bebouwing is gekomen en er nog woningen bij komen. Het betreffende gedeelte van de straat heeft meer een verblijfsfunctie gekregen waarbij een snelheidsregime van 30 km/u past. Tevens is de situatie met op een kort wegvak drie snelheidsregime niet wenselijk.

 

Besloten is de 30 km zone uit te breiden tot het bebouwde kom bord zodat de 30 km zone aansluit op de 60 km zone. De bebording omtrent de 30 km zone ter hoogte van Anneville-laan 79 wordt verwijderd. Bij het bebouwde kom bord wordt het bord A1(30)zone, begin 30 km zone, en A2 (30)zone, einde 30 km zone, geplaatst. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ’30 km-zone Anneville-laan’ met tekeningnummer 301598.

 

De 30 km zone wordt ondersteund door de aanleg van verkeersdrempel die de snelheid van het verkeer verlaagd. Deze drempel is geen fysieke maatregelen waarvoor een verkeersbesluit is vereist en valt derhalve buiten dit besluit.

Belangenafweging

Door het laten aansluiten van de 30 km zone op de 60 km zone ontstaat een duidelijker wegbeeld en is het voor weggebruikers duidelijker welke snelheid zij aan moeten houden. Door het duidelijkere wegebeeld wordt de verkeersveiligheid verbeterd.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

Besluiten

  • I.

    In verband met de aanpassing van de 30 km zone op de Anneville-laan de bebording omtrent de 30 km zone ter hoogte van Anneville-laan 79 verwijderen. Bij het bebouwde kom bord wordt het bord A1(30)zone, begin 30 km zone, en A2 (30)zone, einde 30 km zone, geplaatst

  • II.

    Een en ander overeenkomstig tekening, ’30 km zone Anneville-laan’ met tekeningnummer 301598.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 27 januari 2017.

     

Breda, 27 januari 2017.

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A.Kuijpers.

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.overheid.nl en www.officielepublicaties.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer G. van Alphen via telefoonnummer 14 076.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘ Aanpassing grens 30 km zone en 60 km zone Anneville-laan’

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bijlagen onderdeel uitmakend van dit besluit

Tekening ’30 km-zone Anneville-laan’ met tekeningnummer 301598.

 

Naar boven