Ontwerpbestemmingsplan Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 15 augustus 2017 hebben ingestemd met de nota van beantwoording en het ontwerpbestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’.

Met het bestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’ wordt de bouw van vijf grondgebonden woningen mogelijk gemaakt.

In onderstaande figuur is de situering van het plangebied weergegeven.

Figuur 1: Rood omlijnd gebied: globale ligging plangebied (bron: Hubble)

Ontwerpbestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage heeft van 18 mei tot en met 28 juni 2017 ter inzage gelegen en op 15 juni 2017 heeft een inloopavond plaatsgevonden.

Naar aanleiding van de reacties van de vooroverlegpartners is de verbeelding aangepast. De vrijwaringszone van de provinciale vaarweg is opgenomen in de verbeelding en regels. Verder is in de toelichting tekst toegevoegd over de ligging van het plangebied aan de Gouwe. Naar aanleiding van de reactie van het hoogheemraadschap is in de verbeelding de dubbelbestemming ‘Waterstaat-waterkering’ aangepast.

Alle ingekomen reacties zijn geanonimiseerd, samengevat en beantwoord in de ‘Nota van beantwoording vooroverleg en inspraakreacties’. Tevens is in deze nota een overzicht gegeven van de aanpassingen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van vooroverleg en ambtshalve wijzigingen.

Raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’ met bijbehorende bijlagen, inclusief het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet Geluidhinder, worden met ingang van 24 augustus 2017 gedurende zes weken (tot en met 4 oktober 2017) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. U kunt de stukken inzien via de computer in de hal op het gemeentehuis. Ook kunt u het plan inzien via gemeentelijke website: http://www.waddinxveen.nl/bestuur/bestemmingsplannen-en-milieueffectrapportages_42485/, onder het kopje ‘Momenteel ter inzage’. Een andere mogelijkheid voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.BPZuidkade28tot31-0301).

Zienswijzen

U kunt tot en met 4 oktober 2017 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M.N. Kerstens via telefoonnummer 140182. Alle tijdig binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, mw. M.N. Kerstens, telefoonnummer 140182 of via het e-mailadres m.kerstens@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 22 augustus 2017

Naar boven