Vaststelling wijzigingsplan ‘Coevorden, Katshaarweg (mestbassin)’

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 11 juli 2017 het wijzigingsplan “Coevorden, Katshaarweg (mestbassin)”ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het wijzigingsplan maakt het eenmalig verdubbelen van een bestaand mestbassin aan de Katshaarweg in Coevorden mogelijk.

Coördinatieverordening

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan, ook de omgevingsvergunning voor de onderdelen bouwen, aanleggen en milieu voor het vergroten van bedoeld mestbassin gecoördineerd te behandelen.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

a. Het wijzigingsplan Coevorden, Katshaarweg (mestbassin);

b. De verleende omgevingsvergunning voor de onderdelen bouwen, aanleggen en milieu voor het vergroten van een bestaand mestbassin aan de Katshaarweg in Coevorden,

kunnen op afspraak op werkdagen van 25 augustus 2017 tot en met 5 oktober 2017 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

U kunt het wijzigingsplan digitaal inzien opwww.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning bij het college naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht, kan tot en met 5 oktober 2017 beroep tegen het vaststellingsbesluit en/of de verleende omgevingsvergunning worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen op het gemeentehuis. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt daarvoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het eventueel indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Coevorden, 24 augustus 2017.

Naar boven