Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan‘Oosterleek 37, 39 en 39A in Oosterleek’

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterleek 37, 39 en 39A in Oosterleek’ met de daarbij behorende stukken ligt voor een ieder ter inzage.

 

Het plan

Het nieuwe plangebied bevat in totaal drie percelen. Allereerst het perceel Oosterleek 39 zelf, het te restaureren en herbestemmen rijksmonument. Dit perceel heeft momenteel een reguliere woonbestemming. Deze wordt aangevuld met een aanduiding waarmee de toekomstige invulling(en) van het pand door vereniging Hendrick de Keyser mogelijk wordt gemaakt. De voorgestelde nieuwe bestemming biedt de mogelijkheid van een combinatie van regulier woongebruik, recreatieve doeleinden (het concept ‘monument en bed’: verhuur voor tijdelijk recreatief gebruik) en de inrichting van een kleine tentoonstelling over de historie van het pand en de omgeving.

Ten tweede is in het plangebied een nieuw bouwvlak opgenomen. Deze komt te liggen op het perceel ten noordwesten van nummer 39. Op dit perceel, hierna te noemen Oosterleek 39A, wordt een nieuw bouwvlak gevestigd zodat daar één vrijstaande woning gebouwd kan worden, ter compensatie van het bouwvlak van Oosterleek 39. Aan de nieuwe woning worden speciale stedenbouwkundige kwaliteitsvoorwaarden gesteld om ervoor te zorgen dat er passend in het historische lint Oosterleek wordt gebouwd. Deze zijn gedetailleerd uitgewerkt in het bestemmingsplan.

Tot slot bevat het bestemmingsplan het perceel Oosterleek 37. Dit is een reeds bestaand bouwvlak. Toch nemen we dit perceel mee in dit nieuwe bestemmingsplan omdat op deze manier een totaaloverzicht wordt gegeven van het plangebiedje en zodat de nadere (kwaliteits) eisen niet alleen aan de nieuw te bouwen woning op 39A kunnen worden gesteld, maar ook aan de woning die in dit bouwvlak wordt gebouwd. De (her)bouw van een traditionele stolp is hier het voorkeursuitgangspunt.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 2 februari 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt de stukken inzien aan de leestafel bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. U kunt de stukken ook digitaal inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPOosterleek39-ON01.

 

Zienswijzen

Binnen de termijn van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van Drechterland, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Voor informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J.R. Keijzer van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0228- 534100.

 

Naar boven