Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Geldrop-Mierlo1e herziening” 

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 24 augustus 2017 gedurende zes weken (tot en met 5 oktober 2017) ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Geldrop-Mierlo 1e herziening Geldrop-Mierlo.

Volgens het geldende bestemmingsplan Buitengebied, is volgens de dubbelbestemming ‘Leidingen’ een maximale bouwhoogte van 45m toegestaan voor hoogspanningsmasten. De bestaande hoogspanningsmasten zijn echter allemaal hoger (tussen 48,5m – 57,5m). Voor de masten zijn vergunningen verleend die onherroepelijk zijn. Dit nieuwe bestemmingsplan ziet op het toekennen van de juiste maatvoering.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Gabriel van Houtert van de afdeling Ruimte (tel. 14040). Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens deze termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Ook kan een zienswijze digitaal worden ingediend. Een digitaal formulier vindt u op de gemeentelijke website (www.geldrop-mierlo.nl) onder ‘regelen en aanvragen’.

Geldrop, 23 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

N.J.H. Scheltens B.H.M. Link

secretaris burgemeester

Naar boven