BEKENDMAKING

Logo Sittard-Geleen

Ontwerp bestemmingsplan “Jan Steenstraat en Burgemeester Corbeijstraat”

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 21 augustus 2017 gedurende een periode van zes weken, derhalve tot 2 oktober 2017, het ontwerp van het bestemmingsplan “Jan Steenstraat en Burgemeester Corbeijstraat” voor een ieder ter inzage ligt in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl;

plan-id.: NL.IMRO.1883.JSteenstrSittard-ON01

Planbegrenzing:

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een gebiedsontwikkeling aan de Jan Steenstraat en de Burgemeester Corbeijstraat te Sittard. Het plan voorziet in de sloop van 147 verouderde huurwoningen aan de Jan Steenstraat en de Burgemeester Corbeijstraat en herbouw van woningen passend bij de behoefte. Aan de zuidzijde van de Jan Steenstraat worden 22 grondgebonden patiowoningen gebouwd. Het vrijkomende gebied ten noorden van de Jan Steenstraat wordt landschappelijk ingericht. Aan de Burgemeester Corbeijstraat worden 18 grondgebonden gezinswoningen in twee bouwlagen met kap terug gebouwd.

Het bestemmingsplan geeft het planologisch juridisch kader voor deze gebiedsontwikkeling.

Zienswijzen:

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Driessen, telefoon 14046. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Sittard-Geleen, 21 augustus 2017.

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven