Bestemmingsplan ‘Sassenheim Oost’ vastgesteld

Logo Teylingen

Identificatienummer : NL.IMRO .1525.BP2015SAS05009- 04 01

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 29 juni 2017 het bestemmingsplan “Sassenheim-Oost” gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de kern Sassenheim en wordt globaal door de volgende straten en percelen begrensd:

  • Noordoostkant: Sassenheimervaart, Industriekade, Geelhoornstraat, Kagertuinen, Kagerweide;

  • Zuidoostkant: Kagerweide, watergang achter Kagerdreef, (watergang langs) Rijksweg A44, noordoostzijde perceel voormalige RWZI-locatie, speeltuin Bijdorp, Zandsloot;

  • Zuidwestkant: Zandsloot;

  • Noordwestkant: Narcissenlaan, Gladiolenstraat, Crocussenstraat, tennisvelden, Mondriaanlaan, tennisvelden, Rembrandtlaan, Parklaan.

.

Inhoud bestemmingsplan

Het betreft een aaneengesloten gebied dat in hoofdzaak een woonfunctie heeft.

Het huidige bestemmingsplan “Oost” wordt vervangen door dit nieuwe bestemmingsplan “Sassenheim-Oost” Het huidige bestemmingsplan is binnenkort ouder dan 10 jaar. Dit is de reden dat een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk gericht op het conserveren van de bestaande woonwijken. Omdat we in Teylingen zoveel mogelijk dezelfde regels willen in de bestemmingsplannen, kunnen in het nieuwe bestemmingsplan bepaalde bouwmogelijkheden enigszins afwijken van de mogelijkheden in het huidige bestemmingsplan. Verder is in het bestemmingsplan een aantal wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Dit geldt onder andere voor verschillende bedrijfspercelen die onder voorwaarden gewijzigd kunnen worden in een woonbestemming. Deze wijzigingsbevoegdheden zijn ook in het nu nog geldende bestemmingsplan opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Ter plaatse van Lindenlaan 32 is voor het tankstation een zogenaamd “zaaksgebonden overgangsrecht” opgenomen (aanpassing verbeelding, regels bestemmingsplan en toelichting).

  • Ter plaatse van Rusthofflaan 28(a) is de (resterende) bedrijfsbestemming gewijzigd in een woonbestemming (aanpassing verbeelding, regels en toelichting).

  • Ter plaatse van Kerklaan 70 en 72, zijn goot- en nokhoogte aangepast (verbeelding)

  • In artikel 28.6, wijzigingsbevoegdheid 6 en in de toelichting is het totaal aantal toegestane woningen gewijzigd van 15 naar 16 en de maximaal toegestane woningdichtheid van 25 naar 26 (locatie Adelborst van Leeuwenlaan 5,5a, 5b, 15a).

  • In artikel 31 van de bestemmingsplanregels is regeling voor parkeren en laden of lossen (tekstueel) aangepast.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan liggen van donderdag17augustus tot en met donderdag 28september 2017ter inzage. U kunt deze inzien bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim, Wilhelminalaan 25.

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen, verbouwen” – “Bestemmingsplannen” – “Sassenheim”- “Sassenheim Oost” vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 18augustus tot en met donderdag 28 september 2017 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 29 september 2017 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw of Josephine Braam van Domein Ruimte van de werkorganisatie HLTsamen (Hillegom, Lisse en Teylingen). Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

Naar boven