Instellen van een geslotenverklaring voor vracht- en landbouwverkeer waarvan de aslast hoger is dan 10t op de Westveensebrug Amstelkade in Woerdense Verlaat

Logo Nieuwkoop

17.16114

Burgemeester en Wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RW 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 2007 is gemandateerd aan de afdelingsmanager van het team Beheer Openbare Ruimte;

Overwegende dat:

In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De wegen waarover in dit besluit wordt besloten, zijn in beheer bij de gemeente Nieuwkoop.

Motivering:

8 juni 2017 is de Westveensebrug in Woerdense Verlaat geïnspecteerd. Tijdens de inspectie is er een controle uitgevoerd naar de maximale belasting van de brug in huidige staat. Uit de draagkrachtberekening volgt op basis van sterkte (bezwijken) een maximale aslast van 20 ton voor de Westveensebrug. Gezien de grote doorbuiging van de brug wordt geadviseerd de aslast te beperken tot 10 ton om overmatig onderhoud te voorkomen.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers, is het gewenst om op de Westveensebrug in Woerdense Verlaat een aslast beperking in te stellen, middels verkeersbord C20 uit bijlage 1 van het RVV 1990

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Het advies over dit besluit is positief.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • -

    Door het plaatsen van het verkeersbord C20 uit bijlage 1 van het RVV 1990, ter hoogte van de Westveensebrug in Woerdense Verlaat, dat de maximale aslast op de Westveensebrug Amstelkade niet meer mag bedragen dan 10 ton. 

  • -

    Bovengenoemde maatregel uit te voeren overeenkomstig bij dit besluit behorende situatieschets. 

  • -

    Dit verkeersbesluit onmiddellijk in werking te laten treden.

     

Nieuwkoop 16 augustus 2017

Burgemeester en Wethouders

Namens deze,

S. Dijkstra

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener,

  • 2.

    de dagtekening,

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.  

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Naar boven