Gemeente Tynaarlo - Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Tynaarlo, Wijzigingsplan Ruimte voor Ruimte op het perceel Turfweg 3-5 Winde

Logo Tynaarlo

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Tynaarlo, Wijzigingsplan Ruimte voor Ruimte op het perceel Turfweg 3-5 Winde’ ter inzage ligt.

 

Inhoud

Voor het perceel Turfweg 3 te Winde is toepassing gegeven aan de Ruimte voor Ruimte-regeling. Dit betekent dat de agrarische bedrijfsvoering terplekke is beëindigd en dat de agrarische bebouwing zal worden afgebroken. In ruil voor het verdwijnen van de agrarische bebouwing zal een extra woning op het perceel worden gebouwd.

In 2013 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan Buitengebied Tynaarlo vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarbij de agrarische bestemming kan worden gewijzigd in een woonbestemming. Om de extra woning te kunnen realiseren zal nu gebruik gemaakt worden van deze wijzigingsbevoegd-heid.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 18 augustus 2017 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het ontwerpbestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPWTurfweg3winde-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie ? Neem contact op met ons via info@tynaarlo of via het telefoonnummer 0592-266662

Naar boven