ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ROOSENHORST TER VISIE

Logo Voorschoten

Met ingang van 15 maart 2016 is het voorontwerp bestemmingsplan Roosenhorst vrijgegeven voor het wettelijk vooroverleg met diverse overheidsinstanties. Gelijktijdig hiermee is de inspraakprocedure gestart. Met inachtneming van de resultaten van de inspraakprocedure en van het voornoemde overleg, is het ontwerp bestemmingsplan opgesteld.

Het plangebied van Roosenhorst ligt in de Duivenvoordecorridor. De kwaliteiten van dit gebied zijn in de loop der jaren onder druk komen te staan. Om de kwaliteiten in dit gebied te herstellen is dit bestemmingsplan gericht op :

- herstel van de openheid

- versterken van de cultuurhistorische kwaliteit

- versterken van de natuurwaarden

- vergroten van de recreatieve toegankelijkheid

 

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is er planologische ruimte geschapen om op de voormalige glastuinbouwgebieden een rode kostendrager te realiseren. Locatie Roosenhorst is aangewezen als een locatie waar woningbouw gerealiseerd mag worden.

Doel van dit bestemmingsplan is voor het plangebied een ruimtelijk sturingskader te bieden dat gericht is op de gewenste herontwikkeling.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt gedurende zes weken, vanaf 3 februari tot en met 17 maart 2017 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 te Voorschoten. Het plan is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen tegen dit ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Voorschoten,  postbus 393, 2250 AJ te Voorschoten. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers).

 

Burgemeester en wethouders van Voorschoten Voorschoten, februari 2017

Naar boven