Rectificatie vaststelling bestemmingsplan Oude WeteringBurgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2017 het bestemmingsplan Oude Wetering heeft vastgesteld en het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van donderdag 10 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt (tot en met woensdag 20 september 2017).

Logo Kaag en Braassem

Let wel, op 22 juni 2017 heeft reeds een publicatie plaatsgevonden van de vaststelling van dit bestemmingsplan met bijbehorende ter inzage termijn. Inmiddels is echter gebleken dat –als gevolg van foutieve coderingen in de dataset - bepaalde onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan niet of onvoldoende leesbaar zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl. Vandaar voorliggende rectificatie en verlenging van de ter inzage termijn.

Het bestemmingsplan Oude Wetering is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen tekstuele wijzigingen in de toelichting en planregels. Tevens zijn er wijzigingen op de verbeelding waaronder een aantal geringe aanpassingen in o.a. bestemmingsvlakken en begrenzingen en zijn er wijzigingsbevoegdheden opgenomen om op specifieke locaties woningen mogelijk te maken.

Het plan

Hoewel overwegend conserverend van aard maakt het bestemmingsplan enkele locatie specifieke ontwikkelingen mogelijk naar aanleiding van ingekomen initiatieven. In het bestemmingsplan zijn zodoende voor de locaties Kerkstraat 33, Plantage 48, Plantage 50 en Plantage 80 initiatieven opgenomen. Voor elk van deze initiatieven is door initiatiefnemers een separate ruimtelijke onderbouwing gemaakt. Ook zijn er ten behoeve van woningbouw op de locaties Veerstraat 20 en het perceel hoek Zuidschans/Weteringlaan wijzigingsbevoegheden opgenomen in het bestemmingsplan.

Overigens wordt gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ook het besluit hogere waarden Wet geluidshinder voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Dit wordt door middel van een separate publicatie bekend gemaakt. Aangezien het plan binnen het plangebied bepaalde locatie specifieke ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt, is middels het hogere waarden onderzocht of voor wat betreft het aspect wegverkeerslawaai een acceptabel woon-en leefklimaat gewaarborgd is.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Als gevolg van deze rectificatie zal de ter inzage legging van het vastgestelde bestemmingsplan zogezegd verlengd worden, te weten van donderdag 10 augustus tot en met woensdag 20 september 2017. Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur of op afspraak. U kunt het bestemmingplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID nummer NL.IMRO.1884.BPOWOUDEWETERING-VAS1 gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de ter inzage legging kan, gedurende zes weken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voorgenoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen en er geen verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend bij de Raad van State. Het bestemmingsplan is onherroepelijk als er door de Raad van State een uitspraak is gedaan over het ingestelde beroep of als er binnen de beroepstermijn geen beroepsschriften wordne ingediend.

Algemene informatie Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Woensdag 9 augustus 2017.

Naar boven