Inspraak ontwerp beheersverordening Kom Boekel

Logo Boekel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken bekend dat met ingang van 31 augustus 2017, gedurende zes weken de ontwerp beheersverordening Kom Boekel, in het kader van de inspraak ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is tevens raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BVBOEKELkomgebied‐ON01).

Inhoud beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen concrete ontwikkelingen zijn voorzien. Voor het grootste gedeelte van het komgebied van Boekel, worden geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien. Daarom wordt een beheersverordening vastgesteld die voorziet in een conserverende regeling van het bestaande gebruik en de bestaande bebouwing. In de beheersverordening wordt dus de bestaande situatie vastgelegd. De beheersverordening bestaat uit een verbeelding (kaart), regels en een toelichting.

Procedure

Voor de totstandkoming van een beheersverordening geldt geen wettelijke procedure. Hierdoor kan een beheersverordening sneller worden vastgesteld dan een bestemmingsplan. Wel onderkent ons college het belang dat feitelijke onjuistheden en onduidelijkheden vóór vaststelling door de gemeenteraad worden hersteld. Ons college biedt dan ook de gelegenheid aan eenieder om een inspraakreactie kenbaar te maken.

Inspraak en inzage

Gedurende de termijn van ter inzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling diens inspraakreactie omtrent het voornemen kenbaar maken. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 29 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Boekel

 

Naar boven