Kennisgeving van het besluit naar aanleiding van een verzoek tot ontheffing van het Besluit tot algemeen verbindend verklaren van de overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage voor vlakglas, Rijkswaterstaat

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt ingevolge artikel 15.38, eerste lid, van de Wet milieubeheer bekend dat zij op 2 augustus 2017 heeft besloten een ontheffing te verlenen aan Ploeg Kozijnen B.V. van de algemeen verbindend verklaarde overeenkomst inzake een afvalbeheersbijdrage voor vlakglas voor de periode vanaf de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een beroepschrift tot en met 31 december 2020.

Ploeg Kozijnen B.V. importeert isolatieglas. In het verzoek tot ontheffing is aangegeven dat het beheer van de afvalstoffen van vlakglas tenminste gelijkwaardig is aan het systeem dat is opgezet door de ondertekenaars van de algemeen verbindend verklaarde overeenkomst.

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 7 augustus 2017 tot en met 18 september 2017 ter inzage bij Rijkswaterstaat Leefomgeving, afdeling Afval Circulair, Griffioenlaan 2, 3526 LA te Utrecht. U dient vooraf echter wel een afspraak te maken (tel: 088 79711 11).

U kunt tijdens de hierboven genoemde termijn tegen dit besluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State als u:

  • zienswijzen hebt ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was zienswijzen in te brengen tegen het ontwerpbesluit; of

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen in het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift kunt u sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan ook bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. In dat geval treedt het besluit pas in werking zodra op dit verzoek is beslist.

Naar boven