Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Logo Bloemendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal hebben in het kader van artikel 2.12, lid 1, onder a, onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen gebruik van een bestaand woonhuis met aangebouwde bollenschuur in twee woningen aan de Vogelenzangseweg 184 in Vogelenzang. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 4 augustus tot en met 14 september 2017 ter inzage in het gemeentehuis. Het besluit en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatienummer NL.IMRO.0377.VZweg184-VG01

 

Beroep

Belanghebbenden die hun zienswijze hebben gegeven op het ontwerpbesluit kunnen gedurende zes weken tegen dit besluit beroep indienen bij de Rechtbank Noord-Holland (sectie bestuur, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem).

De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan op de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep kan ook digitaal worden ingediend bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Kijkt u op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

De indiener van een beroepschrift kan ook een voorlopige voorziening, zoals schorsing, vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland (sectie bestuur, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem). Deze kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Inwerkingtreding besluit

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na het verstrijken van de beroepstermijn.

Indien bij het instellen van beroep een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het feit dat een vergunning is verleend, betekent niet automatisch dat met de werkzaamheden gestart kan worden. De ontvangen vergunning is namelijk nog niet onherroepelijk, omdat bijvoorbeeld nog beroep kan worden aangetekend.

 

Naar boven